Jobvideo-vacaturevideo-werkvideo

Wij noemen het jobsvideo’s. Vroeger viel je op als je een persoonlijke video van jezelf maakte en deze online deelde met potentiële werkgevers. Tegenwoordig is het andersom. Het is u vast wel bekend dat er steeds meer mensen nodig zijn om de vraag aan te kunnen. Vooral in toenemende mate zijn bedrijven op zoek naar technisch personeel.

Het aanbod aan banen en stageplekken is dus momenteel erg groot. Hoe kunnen we dan juist deze mensen triggeren? Het is steeds moeilijker om online op te vallen in het grote bos van openstaande vacatures. Je moet dus als bedrijf opvallen. Dit gaat verder dan vacatures online plaatsen of een uitzendbureau inschakelen.

Maak het leuk, maak het eigenzinnig! Maak gebruik van jobvideo’s. Een jobvideo is een video waarin uw bedrijf kort gepresenteerd wordt. In de video komt naar voren welke taken de vacature bevat, wie je toekomstige collega’s worden en wat je verantwoordelijkheden zijn. Laat zien dat er doorgroeimogelijkheden zijn en maak het persoonlijk.

Waar de meeste bedrijven gebruik maken van alleen tekstomschrijvingen heeft u (naast deze tekstuele versies) ook een opvallende video. Wedden dat ze daar op gaan klikken? Bekijk hieronder enkele voorbeelden!

Jobvideo laten maken?

7 + 1 = ?

Enkele voorbeelden van Jobvideo’s